BD BASH :: Armaroth, Decage, Moshead

Mineva 5. leto odkar je ideja ob pivu postala uradna zadeva.

Torej 5 let se s pomočjo kluba eMCe plac, Šaleškega Študentskega kluba, Velehood, MOV in nekaj posameznikov, brez katerih nam nebi uspelo, trudimo organizirati kvaliteten program in ohranjati vzdušje in dolgoletno tradicijo alternativnih koncertov pri nas.

Z velikim apetitom po ropotanju, dretju in headbanganju še na mnoga!!!

ARMAROTH

Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Po demu Burning Execution (2010), ki je prave podvige šele nakazoval, je band leta 2013 izdal EP False Vision, ki je visoko čislan tako med podporniki, kot med recenzisti. Po nekaj kadrovskih menjavah, sta leta 2016 najprej izšla singla Diamox in Deep Of Throats, ki sta napovedala težko pričakovani prvenec ZENITH. Ta je izšel decembra itega leta in bil odlično sprejet kot nekaj svežege in izvirnega na metal sceni.

Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo. Band je oborožen z izredno glasno in precizno ritem sekcijo, mastnimi in sprevženimi kitarskimi riffi ter psihadeličnimi vložki, na čelu pa rohnijo trije peklenski vokali, ki se jim uklanjajo strahovi sami.

Facebook: https://www.facebook.com/armaroth.band

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCLHvBXlpGS8i4GdsX3-NOWQ

Bandcamp: https://armaroth.bandcamp.com

DECAGE

Decage je udarni štajerski četvorec formiran leta 2015 v Velenju,ki sta ga zapoćela Aleksanser Trivunovič na bobnih ter Izi Felicijan na kitari po razpadu lokalnega banda. Po nekaj kadrovskih menjavah in par koncertov se je band ustalil z Sebastjanom Založnikom na vokalih ter Klemnom Ribičem na bas kitari ter pričeli metalizirati slovenska tla z novim,zanimivim,drugačnim metalom. Pravijo da igrajo kar živijo se pravi skozi glasbo reflektirajo svoje življenje,ki pa je od vsakega posameznika drugačna. Tako lahko v njihovi glasbi čujemo od death metal riffov do hardcore ritmov ter thrash elemento,sami pa pravijo da igrajo nekakšen groove/new age metal.

https://www.facebook.com/decageband/

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=dULbu44FcHw

MOSHEAD

Škofjeloška thrash metal skupina, ki je začela svojo pot leta 2011. Kmalu po nastanku smo začeli z avtorskimi komadi, in prvi posnet je bil komad z naslovom Evil, kasneje pa smo seveda še druge. V letu 2013 smo igrali na Vičstoku z Tabuji, Vladom Kreslinom… istega leta smo zmagali na tekovanju neuveljavljenih skupin v Kranju, in si s tem dobili koncert na zaključnem koncertu Tedna mladih istega leta z S.A.R.S. Elvis Jackson… Prav tako pa smo bili zmagovalci prve sezone oddaje V svojem ritmu leta 2016 na RTV. V letu 2017 smo izdali svojo prvo plato z naslovom Game of Knowledge. Veliki odri nam tudi niso tuji, saj smo si jih delili z večino velikanov slovenskega metala prav tako pa tujega, kot so Vicious Rumors, Nervosa… V letu 2020 bomo izdali drugo plato, ki je že v nastajanju.

https://moshead.wixsite.com/moshead

https://www.facebook.com/mosheadband/

https://youtu.be/GZqLePJz_0M

Dogodek poteka v sklopu Potujoče Železarne, ki je plod sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine in Pri Rdeči Ostrigi, KRDM in Železni Aktivizem.

P.S.

V duhu praznovanja bomo na koncertu podelili 1x letni abonma za vse naše koncerte.

Ustvarjalci