Distoržn: Moshead, Obduction, Kholn

Po uspešni prvi sezoni Distoržna, je tu že druga, še boljša! Oktobra bomo v sklopu projekta Potujoča železarna združili 3 mesta: Kranj, Škofjo Loko in Velenje. “Z Loke” bo zapihal brutal thrash veter v manifestaciji Moshead, iz Velenja bo prismrdelo po premogu, saj pridejo trve kvlt blackerji Kholn. Na domači oder bodo pa po dolgem dolgem času stopili Obduction, najstarejši še delujoči bend iz Kranja.

Dogodek poteka v sklopu Potujoče Železarne, ki je plod sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine in Pri Rdeči Ostrigi, KRDM in Železni Aktivizem.

Moshead

Thrash, Škofja Loka

Škofjeloška thrash metal skupina, ki je začela svojo pot leta 2011. Kmalu po nastanku smo začeli z avtorskimi komadi, in prvi posnet je bil komad z naslovom Evil, kasneje pa smo seveda še druge. V letu 2013 smo igrali na Vičstoku z Tabuji, Vladom Kreslinom… istega leta smo zmagali na tekmovanju neuveljavljenih skupin v Kranju, in si s tem dobili koncert na zaključnem koncertu Tedna mladih istega leta z S.A.R.S. Elvis Jackson… Prav tako pa smo bili zmagovalci prve sezone oddaje V svojem ritmu leta 2016 na RTV. V letu 2017 smo izdali svojo prvo plato z naslovom Game of Knowledge. Veliki odri nam tudi niso tuji, saj smo si jih delili z večino velikanov slovenskega metala prav tako pa tujega, kot so Vicious Rumors, Nervosa… V letu 2020 bomo izdali drugo plato, ki je že v nastajanju.

https://www.facebook.com/mosheadband/ https://www.youtube.com/user/MosheadBand http://moshead.wixsite.com/moshead

Obduction

Metal, Kranj

Obduction delujejo od leta 1994 in se s tem vpisujejo med prve poganjke kranjske metal scene. So še edini aktiven band svoje generacije, verjetno tudi najstarejši še delujoč metal band v Kranju, pa tudi v širši okolici in izven svojih žanrskih okvirov. Letom navkljub njihova glasba zveni sveže in sodobno.

https://obduction.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/obductionband/

Kholn

Black, Velenje

Kholn je nastal kot nadgradnja one man banda leta 2013 ko so se Acotu pridružili Izi na kitari, Korelc na vokalih in Morgoth na bobnih. Takoj je začel nastajati avtorski material in po pol leta vadenja je sledil tudi prvi koncert v Velenju. Temu so sledili nastopi v Murski Soboti, Tolminu in lani ne festivalu Kunigunda. Takrat je luč sveta ugledal tudi demo z naslovom Wrath of the Forgotten, ki je napovedal tudi izid prve plošče, ki bo izšla v bližnji prihodnosti.

Za seboj imajo že nekaj koncertov med drugimi so si delili oder s grškimi Rotting Christ ter Norvežanom Abbath-om.. Kholn za svoj black metal navdih črpa od bendov kot so Satyricon, Gorgoroth, Mayhem, Darkthrone itd..

https://www.facebook.com/kholnband/