Plc Fest 2019

Ob 10. obletnici placa za vaje (in vse ostalo) na planini, predstavljamo naboljši Plc Fest do zdaj!

Plc Fest je dogodek, na katerem predstavljamo domače ustvarjalce iz betonskega brloga, ki mu pravimo Plc. Predstavimo, kaj so v enem letu naredili, predvsem pa pripravimo prvovrstno zabavo. Letos bo še posebej pestro: najprej kratki dokumentarec o Placu, ki ga je posnel Filip Košnik, nato plejada odličnih bendov, do konca pa nas bosta popeljala techno DJa Douchean in Ofnana_pesa.

Armaroth

death metal, plc

Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Po demu Burning Execution (2010), ki je prave podvige šele nakazoval, je band leta 2013 izdal EP False Vision, ki je visoko čislan tako med podporniki, kot med recenzisti. Po nekaj kadrovskih menjavah, sta leta 2016 najprej izšla singla Diamox in Deep Of Throats, ki sta napovedala težko pričakovani prvenec ZENITH. Ta je izšel decembra istega leta in bil odlično sprejet kot nekaj svežege in izvirnega na metal sceni. Trenutno je v nastajanju drugi album, medtem pa fantje pridno koncertirajo.

Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo. Band je oborožen z izredno glasno in precizno ritem sekcijo, mastnimi in sprevženimi kitarskimi riffi ter psihadeličnimi vložki, na čelu pa rohnijo trije peklenski vokali, ki se jim uklanjajo strahovi sami.

https://www.facebook.com/armaroth.band/ https://armaroth.bandcamp.com/ https://www.youtube.com/channel/UCLHvBXlpGS8i4GdsX3-NOWQ https://www.instagram.com/armaroth.band/

Neuromancer

synthwave, plc

Neuromancer je synthwave duo iz Kranja, ki s prepletanjem modernih kompozicij in nostalgičnega občutka iz osemdesetih slovensko glasbo pestrita od leta 2018. Tedaj sta se na sceno prikradla s svojim prvim singlom Hyperdrive, trenutno pa ustvarjata svoj prvenec Inhuman, ki ga lahko pričakujemo v drugi polovici tega leta. V živo lahko pričakujemo vse od melanholičnih klavirjev, badass kitar, pa do težkega grmenja elektronskih zvokov. Zagotavljata torej celoten razpon emocij, ujetih med sedanjostjo in preteklostjo.

https://www.facebook.com/neuromancersynth/ https://www.instagram.com/neuromancers_band/ https://www.youtube.com/watch?v=b5E7eEx-alc&t=15s https://neuromancers.bandcamp.com/

Didge

prog/psy rock, plc

Didge je štiričlanska progresivna rock zasedba iz Kranja, ustanovljena leta 2012. Z igranjem na različnih alternativnih dogodkih po Sloveniji si je bend pridobil majhno, a predano skupino poslušalcev v domači regiji. Leta 2016 so Didge izdal svoj prvenec Encounters in Endless Grey, trenutno pa se osredotoča na drugi album, ki so ga napovedali s singlom Vesper.

https://www.facebook.com/didgeplc/ https://didge.bandcamp.com/ https://www.youtube.com/watch?v=-IQHixp3b9M

Amalgam

dentist metal, plc

Kranjska zasedba, ki je člane pokradla vsem lokalnim bendom in sestavila svojevrstn glasbeni amalgam, Zvok, baziran v progresivnih in matematičnih stilih agresivnega izražanja razmetavajo po vseh možnih avenijah shizofrenih melodij in pretepaških ritmov - prava kranscendentalna glasba.

https://www.facebook.com/amalgamplc/ https://amalgamplc.bandcamp.com/ https://www.youtube.com/watch?v=4Kla4vPPS-o

Nature

death metal, plc

Zasedba je znana skorajda vsakemu pristašu žlahtnega glasbenega kovinarstva, z nekaj sveže krvi v bandu pa bo navdušujoče zagrmela tudi tokrat. Nastali so na pogorišču Sinbolic, kljub manjšim prekinitvam pa vseeno žanjejo uspehe, deležni pa so tudi pozitivnih kritik. Njihova glasba je v osnovi progresivni death metal, spogledujejo pa se tudi z vplivi drugih žanrov.

https://www.youtube.com/watch?v=5SSLrcQzXJU

Douchean

techno, plc

Mlad producent iz Kranja, ki sonično raziskuje abstraktne oblike in neznane pokrajine skozi umazane, distorzirane sintetizatorje ter razbijaške ritme. Zgodba ga pelje skozi vse možne inkarnacije temačne podtalne plesne glasbe, za njegov zvok pa so značilne močne emocije ter zelo velika mera eksperimentalnosti.

https://www.facebook.com/douchean/ https://douchean.bandcamp.com/ https://www.instagram.com/douchean_/

Ofnana_pesa

techno, plc

Ofnana_pesa je DJ, producent, basist, kitarist, organizator dogodkov,… Ljubitelj glasbe. Svojo glasbeno pot je začel leta 2011, ko se je pridružil svojemu prvemu metal bandu, od takrat naprej pa je sodeloval pri več bandih in glasbenih projektih. Kot posledica sodelovanja v bandih trše zvrsti, bi njegov techno zvok najlažje opisali z besedami “trdo, hitro in zlobno”.

https://www.facebook.com/ofnana.pesa/ https://ofnanapesa.bandcamp.com/ https://www.instagram.com/ofnana_pesa/

Ustvarjalci